Egy tengeri nagyhatalom, aki a tradicionális hajózáson kívül is tud újat mutatni – ez a Temzén megtalálható.

Bár a folyó 332 km hosszú, vízgyűjtő területe 15.300 km2 de egy jól kiépített vízi úthálózattal rendelkezik. Szövevényes csatornai mindenhova elérnek, és pókháló módjára kötnek össze sok vizet.

A forgalmat jellemezve az M7-es autópálya egy átlagos nyári napjának felel meg a vízi forgalom a Temzén, hétvégeken. Látható itt a legszélesebb jacht választék a régi korokat idéző gőzcsónak a híres keskeny csatorna hajók ezer változata valamint egyedi építésű eszközök, amelyek néha érdekesek néha borzasztó csúnyák. Ezeket figyelembe véve nagyon érdekes és egy életre szóló élmény kínálkozik a folyó és a mellék csatornái végig hajózására.

A több százados vízi út rengeteg látnivalót kínál, partján templomok, pubok sokasága de itt látjuk a Windsor kastélyt, az Eton kollégiumot,a Magna Carta helyét, a Hampton Court palotát, London számos nevezetességét, köztük Greenwich csillagvizsgálóját, Kew botanikai kertet és a Temze árvíz gátat.

Terveink szerint a Temze végig evezése a cél,de szeretnénk bepillantani a mellékágakba és a csatornákba is. Itt külön említést érdemel a híres River Way Navigation ami, az azonos nevű folyó mellett futó hajózó csatorna amely közel 400 éves. Az út tarkaságát növeli a sok helyi hajó fesztivál és kiállítások sorai.

Az egy hónapra tervezett út kb. 600 km evezést jelentene ezeken a vizeken, (sokszor említjük mostanában,hogy a tengerhez érve nem komppal hanem evezve jövünk át a La Manche csatornán ami 30 km távolságot jelent, de egy szponzornak azért ez mutat valamit-a terven még dolgozunk) nem állítjuk hogy nagy erőpróbát jelent, de mindenképpen nagy kalandnak ígérkezik, és rengeteg tapasztalatot gyűjthetünk.

Természetesen filmet is készítünk az útról, amit bemutatunk a tv-ben.

Várjuk a támogatók jelentkezését és csatlakozását is.