Tiszteletbeli csapattagunk, Geoff meghívását élvezhetjük a jövőben.

A Waka fesztivál januártól márciusig zajlik, több helyszínen és különböző hajó osztályokban, vannak nagyon híres versenyek és kevésbé látványosak.

Bár hajónk nem verseny kategóriás mi szeretnénk több evezésen megjelenni, a maori harci kenu felvonulás 40m-es hajókkal igazi csemegének tűnik, de kisebb rendezvényeken is részt kívánunk venni. Kis evezéseket tervezünk a két nagy sziget közötti szorosban, folyókon, tavakon és a Whanganui természetvédelmi területen is. Ezenkívül szeretnénk megismerni a maori nép kultúráját, valamint az országot is.

A kinti szervezést Geoff és barátai intézik, akik feltérképezik a helyszíneket, rendezvényeket és ajánlást tesznek az ottani programokra. Rendszeres kapcsolattartásban vagyunk velük.

Eddigi utjaink fotó anyagait bemutatva egy világhírű Új-zélandi kiállításon próbál szponzort keresni.

A megbeszélések jól haladnak, de nagy szervezést igényel kiszállítás és az előkészületi munkák.

A legénység repülővel utazik a helyszínre.

A kenu kiszállítása Hamburgból történik hajóval Aucklandig.

A 12 evezős +1 fő kormányos csapatunkat egy szerkesztő riporter és két operatőr is kíséri, akik az 1 hónapos útról filmet készítenek. A film nem csak a mi történetünket taglalná, hanem a távoli sziget életébe is bepillantást nyerhetünk.

Az egy hónapos út terveink szerint 800 km evezést jelentene részben nomád körülmények közt, de van sok meghívásunk vízi klubokhoz is.

Mindent ki akarunk próbálni, mert ez vissza nem térő alkalom.

A kinti szállításunk és elhelyezésünk már megoldott.

A legnagyobb költséget a csapat és a kenu tengerentúlra való szállítása jelenti.

Ehhez keresünk támogatókat, -aki kedvet érez velünk is tarthat.